Diş arasında birikmeye başlayan gıda artıkları diş eti sağlığını tehlikeye sokan en önemli unsurdur. Bakteriler, tükettiğiniz gıdaların artıkları ile beslenirler. Böylelikle diş eti üzerinde hızlı bir şekilde üremeye başlayan bakteriler, diş etinizde plakların oluşmasını da tetiklemiş olurlar. Bakteri plağında yer alan mikroorganizmalar harekete geçtiği zaman asit içerikli atık maddeler de harekete geçer.
Bu maddelerin tamamı diş etinize zarar verir ve iltihaplanmanın meydana gelmesine yol açarlar. Bu durumun ortaya çıkmaması ve diş etlerinin zarar görmemesi için diş bakımınızı düzenli olarak, doğru şekilde yapmanız gerekiyor. Dişleri sabah ve akşam toplam 2 defa fırçalamanız gerekiyor.
Diş fırçası seçimlerinizi ise daima orta sertlikteki fırçalardan yapmanız gerekiyor. Fırçalama süresini ise 2 dakikadan daha fazla tutmamanız gerekiyor. Uzun süre dişlerinizi fırçaladığınız zaman zarar verebilirsiniz.
Karbonatlı Su ve Gargara
Ancak sadece dişleri düzenli fırçalamak bakım için yeterli olmayabilir. Diş fırçalarının ulaşamadığı noktalara da ulaşmanız gerekebilir. Bu tür bir bakım için diş ipi kullanmayı deneyebilirsiniz. Ağız ve diş bakımını yaparken aynı zamanda dil temizliğine de önem göstermeniz gerekiyor. Dil temizliği için özel üretilen diş fırçalarını da kullanabilirsiniz.
Diş temizliği yapmak için fazla vaktiniz olmadığını düşünüyorsanız yemeklerden sonra ağzınızı su ile çalkalamayı deneyebilirsiniz. Daha sağlıklı bir temizlik için ise karbonatlı su ile gargara yapabilirsiniz.