Dünyanın her yerinde bir hayli popüler bir spor dalı olan basketbol, bir başhakem ve yardımcısı tarafından yönetilerek oynanan bir spordur. Basketbol sporunda koşma ve zıplama gibi hareketler yapılmaktadır. Basketbol nasıl oynanır? Basketbol iki takım ile oynan ve belli bir süre mevcut olup bu sürede en fazla sayıya ulaşan takımın kazandığı bir oyundur. Oyunun süresi ise 40-45 dakika olabileceği gibi bu süre 1 saatte sürebilmektedir. Sayı yapmayan basketbolcular, rakibin sayı yapmasını engellemeye devam etmeye çalışmaktadır. Onun takım eline topu 24 saniye gibi bir zaman içinde rakibin potasına atmak mecburiyetindedir. Basketbolun kuralları nedir bakacak olursak şunlar karşımıza çıkmaktadır.
Saha seçme hakkına sahibi olan takım bu hakkını saklı tutabilir ve devre sonrasında saha değişimi yapılabilmektedir. Buna göre ise periyod 10 dakika sürer ve toplamda 4 periyod olabilmektedir. Buna göre 4 periyod sonunda ise beraberlik söz konusu ise dolayısıyla uzatmaya gidebilmektedir. Basketbol oynayan kişilerin özellikle tırnakları kurallara uygun kesilmeli çünkü başka bir kişiye bu şekilde zarar verebilir. Bunun yanı sıra basketbol maçı sırasında bir aksesuar takması yasaktır böylece oluşabilecek kazaların önüne geçmesi sağlanmış olacaktır.
Amerika’da 1891’de bir beden öğretmeni tarafından geliştiren basketbol böylece hızla yaygınlaşmıştır. Amerika’dan dünyaya yayılan basketbol ise dünyanın birçok ilgisini çekmeyi başarmıştır. Çoğunlukla kapalı salonda basketbol, zevkli ve zevkli bir spordur. 1936 senesinde fotoğrafı spor kabul basketbol için çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. İyi basket oynamak için hangi özellikler gerekir? Herkes basketbol oynasa da uzman bir basketbol oynamak için bazı özelliklerinde olmak gerekiyor. İyi bir basketbolcu olmak için öncelikle basketbolu sevmek önemlidir. Dikkat edilmeli ve dengeyi bozacak yiyeceklerden uzak durması nedeniyle beslenmeye dikkat edilmeli. Özellikle iyi bir basketbolcu olmak isteyen kişi antrenmanlara düzenli olarak katılması gerekmekte bunun yanı sıra sabırlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmelidir.
Basketbol oynamak özellikle doğuştan bir yetenekle olacak bir şey olmayıp çok erken yaşlarda basketbola başlanarak gelişmeye çalışmak daha olumlu bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Basketbol oynamanın faydaları nelerdir bakacak olursak. Özellikle iç savunma sisteminde güçlenmesi, özellikle sağlama sisteminin kuvvetli olması fayda sağlamaktadır. Düzenli olarak basketbol oynamak, kemik gelişimini desteklemektedir. Basketbol oynamak özellikle zıplamak ve koşmak ile birlikle kasların güçlenmesi konusunda olumlu bir rol oynayacaktır. Vücuttaki pek çok kas, basketbol oynayarak güçlendirilebilmektedir. Konsantrasyonu ve öz disiplini artıracak ve bireyin sağlıksız beslenmekten kaçınacak etkili olacaktır. Takım oyunu olan basketbol oynayan kişiler becerileri bakımından güçlenmekte ve daha sağlıklı iletişim gücüne sahiptir.