Aile toplumu oluşturan en küçük yapı taşıdır. Aile terapisi kavramı 1970 ‘li yıllarda gelişmeye başlamakla beraber gelişimini hızla sürdürerek, özellikle yaşadığımız bu günlerde önemli bir gereklilik halina gelmiştir. Aile yapısının fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için bu profesyonel yaklaşım bizler için can simididir.
Aile terapisi neden gereklidir?
Aile terapisi aile içinde yaşanan ve aileyi çıkmaza sokan her türlü problemin teşhisi ile birlikte çözüm yollarını oluşturacak bilgi, birikim ve yetkinlik sahibi bir uzman rehberliğinde gerçekleştirilen bir terapidir.
Artık günümüz dünyasında aile büyüklerine danışma, onların desteklerini alma yöntemi başarısız, kullanışsız hatta çoğunlukla aile bütünlüğü için zararlı olmaktadır. Oysa terapist, aile içinde yaşanması mümkün olan her türlü problemin çözümünde tamamen objektif ve bilimsel yaklaşımlara sahiptir. Üçüncü şahıslardan gizlenen, sır olarak saklanan problemlerde ise sırdaş olmakla birlikte terapist; bu problemin aile içinde çözülebilmesini sağlar.
Konu her ne olursa olsun; aile içindeki bir bireyin bağımlılık gibi bir sorunu olsun ya da çatışmalar, iletişim bozuklukları, kayıplar vb. gibi tüm aileyi ilgilendiren, burada hepsini sayamayacağımız pek çok noktada önemli ve özel hizmetler sunar.