Kitap okumanın önemini ve kişiye olan onlarca yararını hepimiz biliyoruz ve kabul ettik. Fakat Demokrasi ve eğitim stratejik araştırmalar merkezi, yaptığı araştırmalara göre halkımız kitap okumaya yılda sadece 6 saat vakit ayırıyor.
Kitap Okumama Alışkanlığı!
Yapılan istatistiklere göre yılda ortalama olarak % 1 oranında kitap okuyoruz ne yazık ki. Okuma alışkanlığı denen bir şey maalesef ülkemizde kalmamış ya da yok denecek kadar az. Dolayısıyla ülkemiz halkında bulunan bu noksanlığı iyi bir politika ile yok etmeliyiz. Okumayan gençlik yetişiyor.
Bunu hepimiz görmekteyiz. Aslında bu büyük bir tehlike demek ama bence kimse farkında değil ya da bu problemi önemsemiyor. Ama bu algıdan kurtulmamız şart. Okul öncesinden üniversite eğitiminin sonuna kadar gençler kitap okuma konusunda teşvik edilmeli. Farklı projeler üretmeli, anne ve babalara çocuklarına kitap sevgisini aşılamaları konusunda eğitimler verilmeli.
Mesela onlara ödül olarak kitap verilmeli. Ceza ya da zorlayıcı bir iş gibi kitap okuma görevi vermemeli bana kalırsa. Kitap okuma kişisel ve beyinsel gelişim için de önem arz eden bir konu. Bunlar nedeni ile üzerinde hepimiz durmalıyız.