Bilindiği üzere birçok hamilelik, kadınların adet dönemlerinde adet görmemelerinden anlaşılır. Fizyolojik olan bu durumun bazı istisnaları mevcuttur. Normalde adet görme olayı, yumurtalıkların her ay belli zamanlarda yenilenme durumudur. Gebelikte adet kanaması ise; döllenmiş yumurtanın, anne rahmine yerleşmesi esnasında oluşan leke şeklindeki kanamalardır. Bu durumun sebebi, kadınlardaki geç döllenme durumudur.
Bu durum normal değildir ve görüldüğünde derhal doktor gözetiminde olmak gerekir. Bu durumun en kötü sonuçlarından bir tanesi, düşük yapma olasılığıdır. Nadir de olsa bu durumun görüldüğü kadınların birçoğunda düşük olayına rastlanır.
Yerleşme Kanaması
Yerleşme kanaması bir halk tabiridir. Hafif bir vajinal kanama şeklinde görülen bir durumdur. Hamileliğin ilk üç ayına görülen bir durumdur. Adet kanaması ile bir ilgisi yoktur. Temel sebebi, döllenen yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi esnasında oluşan kanamadır. Genel olarak döllenmeden sonra ilk on gün içerisinde gerçekleşen bir durumdur.
Bilinen herhangi bir tehlikesi olmayan bu durum, genel olarak düzensiz ve hafif oranlarda gerçekleşir. Eğer bu durum adet kanamasına dönerse, doktora başvurmak gerekir.