Panik atak rahatsızlığı çeşitli sıkıntı yaratabilecek duyguları içerisinde barındıran, nöbet şeklinde kişilerde görülebilen bir rahatsızlıktır.
Psikolojik sorunları olan kişiler de panik atak görülmesi daha yüksek bir orana sahiptir. Hastalar nöbet esnasında büyük bir korku hali içinde olurlar.
Nöbet geçiren hastalar kalplerinde bir sorun olduğunu ve bu sebeple kalp krizi geçirebileceklerini sık sık düşünmeye başlarlar.Hastalar bayılacağını ve boğulacaklarını da sık olarak bu nöbetler esnasında düşünebilmektedirler.
Panik Atak Tedavisi Nedir?
Panik atak rahatsızlıklarında 2 farklı yaklaşım ile tedavi uygulamalarına geçiş yapılıyor. Bunlar, doktor tarafından ilaç tedavisi yöntemi uygulanabilen tedavi ve terapi yöntemleri ile ilaçsız şekilde uygulanan tedavi yöntemleridir.
Rahatsızlığın tüm belirtilerini kendiniz tespit ettiyseniz ve ne tür sebeplerden dolayı meydana geldiğini bilmiyorsanız uygun tedavinin sağlanabilmesi için uzman doktorunuza mutlaka danışmanız gerekiyor.
Gerekli tahlillerin ve tarama testlerinin ardından ise panik atak rahatsızlığınızın ilerleyiş seviyesine göre tedavi yöntemleri başlatılıyor.
Sık sık nefes darlığı, baş dönmesi ve kötü şeyler olacağı hissiyatına kapılıyorsanız vakit kaybetmeden uzman bir doktora gözükmenizde fayda var.